IJbok Brouwerij 't IJ

Yes, we hebben weer bokbier

IJbok Brouwerij 't IJ

Dubbel Bock Brouwerij 't IJ

De zomer heeft af en toe nog stuiptrekkingen maar de herfst is toch echt gearriveerd. Het goede nieuws is dat het daarmee ook weer tijd is voor bokbieren. Wij brouwden er drie dit jaar.

IJbok
Onze klassieke herfstbier (6,5%) smaakt nog steeds uitstekend in meer of minder druilerig najaar. De donkerbruin geroosterde mouten zorgen nog altijd voor dat warme gevoel en die vleug diepdonker fruit, snufjes cacao en koffie zijn ook weer gewoon in de smaak aanwezig.

Dubbel Bock
Net als vorige jaar wordt de IJbok dit jaar weer vergezeld door een heerlijke Dubbel Bock. Qua alcohol (7,5%) iets minder zwaar dan vorig jaar maar qua smaak weer lekker vol. Dat is onder andere te danken aan de toegevoegde rogge en spelt. Die extra granen zorgen naast een volzacht mondgevoel ook voor een fijne kruidigheid. Hij is aangenaam zacht maar complex genoeg om tijdens een regenachtige dag eens goed voor te gaan zitten.

ChocoBok
De ChocoBok is het chocoladebruine broertje van de IJbok. Hij heeft net een tikje meer alcohol (6,8%) maar het belangrijkste verschil zit hem zoals de naam al zegt in die chocola. We brouwden dit bier met cacaonibs en de invloed daarvan is subtiel aanwezig. Verder heeft deze bok een lekker stevige body en door de toegevoegde haver een lekker romig mondgevoel.

Yes, we hebben weer bokbierbrouwerijhetij
3

3 reacties op "Yes, we hebben weer bokbier"

  1. Waar is de chocobok te koop?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *