Brouwerij 't IJ Kaapse Brouwers

We brouwden een New England IPA met de Kaapse Brouwers

We hebben samen met de Kaapse Brouwers een heerlijke New England IPA gebrouwen. Voorafgaand aan deze samenwerking gingen we natuurlijk eerst even uitgebreid samen proeven. De Kaapse Jane van onze Rotterdamse collega’s viel daarbij goed in de smaak. Ze noemen het een New England Saison maar voor ons smaakte het vooral naar zomer.

Fruitsappen
Zoiets wilden we ook en we besloten er samen een New England IPA van te maken. De stijl past ons allebei. Hij is eigenwijs en toch doordrinkbaar. “In plaats van hele bittere hoparoma’s krijg je meer een soort fruitsappen en dat maakt ‘m supertoegankelijk”, zegt Kaapse oprichter Tsjomme over de stijl. “Bij mensen die niet per se van IPA houden gaat de New England er net zo hard in.“

Om de zomer in dit bier te benadrukken, voegden we ook wat mais toe. De Kaapse Brouwers konden daar erg makkelijk aankomen want ze zitten in de Rotterdam pal naast Codrico, een van de grootste maisverwerkers ter wereld. “Ze geven ons af en toe 250 kilo, da’s voor hun helemaal niks.”

Uitgesproken
Daar, aan de Rijnhaven, helpen de Kaapse Brouwers de Rotterdammers sinds een jaar of vijf aan bijzonder bier. Dat was er toen namelijk nog niet. “Ons doel was ook om uitgesproken bieren te maken”, vertelt Tsjomme. “Bieren waar je ook echt een hekel aan kan hebben.” Maar: “Omdat we er zo veel hebben, zit er altijd wel eentje tussen die je lekker vindt.”

In onze brouwerij aan de Funenkade hebben we weer zo’n bier toegevoegd. We hebben er niet veel meer van want een deel verscheepten we naar Rotterdam. Zelf zakken we komende donderdag 5 september af naar de havenstad. We nemen dan wat van onze eigen bieren mee voor een gezellige grootstedelijke tap-take-over. Kom als je in de buurt bent lekker langs bij Kaapse Maria, in het centrum van Rotterdam.

Brouwerij 't IJ Kaapse Brouwers

We brouwden een New England IPA met de Kaapse BrouwersDaisy Altelaar
0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *