Recordopbrengst voor Geniet & Geef

Het bier dat we in september voor Geniet & Geef gebrouwen hebben, heeft een recordopbrengst van €122.150 gehaald. Het bier werd sinds 6 september door ruim 180 horecagelegenheden op tap verkocht, en op fles verkocht door Mitra en Albert Heijn. De opbrengst, die in zijn geheel naar KiKa (Kinderen Kankervrij) gaat, wordt aangewend voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.
 
Frits Hirschstein, oprichter van KiKa, nam de cheque in ontvangst in Amsterdam: “Samen streven we naar minder pijn en strijd, meer genezing en kwaliteit. Dit enorme bedrag levert daar een grote bijdrage aan. We zijn Stichting Geniet & Geef, Brouwerij ‘t IJ en alle deelnemers heel dankbaar.”

Het Geniet & Geef bier was verkrijgbaar op tap in meer dan 180 Nederlandse horecagelegenheden. Daarnaast werd het bier afgevuld in flessen van 33cl die verkrijgbaar waren bij Mitra Slijterijen en Albert Heijn. In totaal werd tweemaal 78 hectoliter gebrouwen, verwijzend naar het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker.
 
Gaius Voûte, bedenker en voorzitter van Stichting Geniet & Geef, is ontroerd door de recordopbrengst. “Bij de presentatie op 6 september 2018 veilde Art Rooijakkers het eerste glas Geniet & Geef bier voor € 600 en de eerste doos met 24 flessen voor een recordbedrag van € 2.250. Dat waren beide al nooit eerder vertoonde resultaten. Om nu te mogen vaststellen dat de hele actie, en iedereen die daar een bijdrage aan heeft geleverd, records heeft gebroken en er inmiddels ruim een half miljoen euro voor KiKa is opgebracht is indrukwekkend en ontroerend tegelijk.”
 
Bij ’t IJ zijn we heel blij en trots dat we dit jaar het Geniet & Geef bier hebben mogen brouwen. We hebben heel veel leuke reacties op het bier gekregen en het is schitterend dat we met z’n allen ook zo’n hoog bedrag gegenereerd hebben. De hoge opbrengst is ook te danken aan onze leveranciers en afnemers, die ons gesteund hebben bij het brouwen en het verkopen van dit bier. Iedereen heeft met veel plezier met ons meegewerkt, en het resultaat is dan ook echt een teamprestatie.

Recordopbrengst voor Geniet & Geefbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *