porter Amsterdam

Nieuw bier: Muiderporter

porter Amsterdam

Je zou het op basis van de kleur misschien niet zeggen, maar deze porter doet het uitstekend op een zonnig terras. Dat komt niet alleen door het bijzonder lage percentage (3,8), ook de karakteristieke koffiesmaak van veel geroosterde mout is hier heel bescheiden. Ondanks zijn ronde body drinkt dit zwarte pareltje dan ook bijzonder makkelijk weg. Je begrijpt ineens waarom de Engelsen hun bier in pints drinken.

De Muiderporter is een eenmalig brouwsel en zolang de voorraad strekt verkrijgbaar in ons proeflokaal.

Let op: die openingstijden op de foto hierboven dateren nog uit de tijd dat onze brouwerij een badhuis was. Wij zijn dagelijks van 14.00 tot 20.00 uur geopend.

Amsterdamse porter

Nieuw bier: Muiderporterbrouwerijhetij
4

4 comments on "Nieuw bier: Muiderporter"

 1. Jammer dat de flesje van Brouwerij ‘t IJ niet recycled kunnen worden. Ik snap dat jullie schaalgrootte missen. Is het een optie om als Amsterdammer de fles naar de brouwerij terug te brengen en om daar bijvoorbeeld 0.10 eurocent per flesje te ontvangen?

  • brouwerijhetij on

   Hi, Het komt niet perse door de schaalgrote, maar meer door de locatie van onze brouwerij. Wij hebben niet genoeg opslag ruimte voor al die flesjes. Je moet een enorme hoeveelheid flessen aanhouden om de cyclus dan gesloten te houden. dat kunnen wij simpelweg niet. Vroeger toen we nog klein waren hadden we dat wel. tegenwoordig hebben alleen de grote pilsbrouwers nog statiegeld. Helaas kan je de flesjes niet bij ons inleveren. Het meest duurzaam is de fles in de glasbak en de doos bij het oud karton te deponeren. Onze flesjes zijn van gerecycled glas, dus dunner. Duurzamer kunnen wij het niet maken op dit moment. Wel bedankt voor je leuke suggestie…

 2. Huub Heijman on

  Ik heb paasij bier gekocht bij AH. Nu zegt men bij AH dat er geen statiegeld op die flessen zit. Is dat inderdaad zo?

  • Brouwerij 't IJ on

   Dag Huub, klopt inderdaad. Wij hebben momenteel door capaciteitsgebrek helaas niet genoeg ruimte om de flessen zelf te recyclen… Gooi je ze in de glasbak?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *