Midwinter Sloten Bierfestival in Radion

Goed nieuws: het is al bijna tijd voor het eerste Amsterdamse bierfestival van het jaar.
Komende zaterdag, 4 februari, is het alweer zover. In Radion vindt dan het Midwinter Sloten Bierfestival plaats. Het culturele platform belooft met deze samenkomst van brouwers “verlichting in deze donkere dagen”. Niet missen dus.

Net als de winterdagen duurt het niet lang, dit festivalletje. Tussen 13.00 en 18.00 kan je in de horecatak van broedplaats ACTA terecht bij een handvol fijne brouwers.
Een aantal, als de Cinema Brewers en Kleiburg heb je op Amsterdamse bierfestivals waarschijnlijk al eerder gezien. Maar er staan ook een paar nieuwe hemelbestormers op het affiche. Zoals: 

Lowlander Beer
Lowlander Beer was er opeens maar het zag er allemaal meteen uit of het er allang was. Een goed doortimmerd verhaal over zeevarende helden met bijpassende labels en recepten vol botanische toevoegingen uit de Oost. Het doel lijkt niets minder dan dominantie van de wereldzeeën.

Vraag naar hun Indonesian Pale Ale voor een prima impressie van wat zulk ambitieus brouwen oplevert. Hij is fris en kruidig en bevat ketoembar en zeldzame witte thee.

Lowlander Beer IPA Amsterdam

De Twee Knaapjes
Brouwers Len en Bryan kenden elkaar al sinds de kleuterschool maar richtten pas vorig jaar officieel Brouwerij De Twee Knaapjes op. In plaats van de ketels van anderen te huren, namen ze meteen de oude brouwinstallatie van Oedipus over.

Al voor die dappere duik in het diepe bleken ze hun huiswerk goed gedaan te hebben. Ze brouwen in hun eigen brouwerij in Badhoevedorp prima bieren met namen als Juffie, Krijtje en Strafwerk.

Vraag naar hun ’t Kofschip om te toetsen of ze slagen voor de optelsom van een zoetje, de zurigheid van wat brettanomyces, vanille en maandenlang rijpen op rumvaten.

Brouwerij Twee Knaapjes bieren Badhoevedorp

Wij staan er zelf dus ook. We brouwen al meer dan dertig jaar karakteristiek speciaalbier. Vertel Wouter, onze man ter plaatse, welke stijl je lekker vindt en dan geeft hij je daar een hele lekkere versie van. 

Tot dan.

Zie de site van Radion of de Facebookpagina voor de laatse info.

Midwinter Sloten Bierfestival in Radionbrouwerijhetij
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *