Label IPA Brouwerij 't IJ

I.P.A.

Onze I.P.A. is een donkerblond bier met een uitgesproken hopsmaak. De afkorting staat voor India Pale Ale. Dat is een oorspronkelijk Engelse bierstijl die ontstond toen de Engelse ales een hoger alcoholpercentage en steviger hoprecept kregen. Zo overleefden ze de scheepsreis naar de koloniën beter.

In onze I.P.A. hebben we niet alleen tijdens het brouwen, maar ook tijdens het rijpen hop aan het bier toegevoegd. Dat zorgt voor heerlijke aroma’s van grapefruit en bloemen. Een bier met een fruitige, bittere afdronk die lekker lang blijft hangen.

Alcoholpercentage: 6,5%
Drinktemperatuur: 8-10 graden

I.P.A.peter
36

36 reacties op "I.P.A."

 1. Vandaag voor het eerst geprobeerd. Erg lekker, vrij complex van smaak en toch fris. Goede hopsmaak, zonder dat het mout wordt overheerst. Ben het alleen niet eens met jullie temperatuuraanbeveling. Ik zou zeggen rond de 4, 5. Kan dit smaakvolle bier best hebben.

 2. Dit vind ik toch nog steeds een van de betere IPA’s. In ieder geval mijn dikke favo van t IJ!

 3. Er staat er nu eentje voor me.
  Smaakt prima en ik ga er zeker nog een paar bij halen.

 4. IJ’s icon of IPA

 5. Wat is dat een perfect biertje!! Ik heb op het dorp een vrij kleine slijterij die dit bier helaas niet verkoopt. Gelukkig brengt supermarkt Deen redding.

 6. Zo dan. Dit is zeker niet verkeerd! Even wennen maar dan komt-ie ook heerlijk aan. Chapeau!

 7. Bassist of Greenhill travellers on

  One of the best IPA’s from one the best breweries in Amsterdam. Hoppy with a great grapefruit taste. These guys reinvented bourgondism!

 8. Veel vergeleken. Nog steeds de beste!
  Als je IPA van t IJ hebt geproefd blijf je op zoek naar de combinatie van bitterheid en fruit die je daar geproefd hebt. Ennnnn, die is er niet!

 9. Bert Leijdekkers on

  Net voor het eerst geprobeerd en: Oei, wat een mooi bier! Lekker stevig en een fijne afdronk. Staat vanaf nu in mijn top 5!

  Weet iemand wie dat mooie etiket heeft getekend? Ik dacht eerst aan Peter Pontiac (God hebbe zijn ziel) maar twijfel nu toch wel een beetje…..

 10. Felipe infante on

  Nice beer, from chile.

 11. Zojuist voor het eerst genuttigd zeer smaakvol erg lekker

 12. Nog lekkerder bij meneer Niefss op het terras

 13. Eric Minkman on

  Ik was eigenlijk op Nederlandse bieren afgehaakt. Kreeg een pakketje met bier van het Ij en ben blij verrast door met name de IPA! Geweldige smaak en heerlijke afdronk.

 14. Bart Kraan on

  Mijn complimenten voor jullie IPA, een uitstekend biertje. Lekkere hopsmaak.

 15. Matthijs Verschoor on

  Wat een heerlijke IPA mijn complimenten!!

 16. Na 72 jaar kreeg ik er twee en als echte bierliefhebber staat deze nu in de top 5.

 17. Kreeg er een paar cadeau van iemand die niet van IPA’s houdt. Gelukkig maar, want ik vind dit bier de verrassing van dit jaar voor mij. Dit bier heeft precies wat ik zoek. Was al fan van Zatte, nou toch de rest ook maar eens gaan proberen…..

 18. Steven Pemberton on

  Wat een ordi label zeg! Hoe kom je daar bij?

 19. Dannie Smolders on

  Prachtig etiket, superlekker en zeer geraffineerd IPA biertje. Deze ga ik nog vaak drinken 😉

 20. Neerlands ho(o)p, zalig biertje!

 21. Hield niet van IPA tot ik deze te pakken kreeg. Wat een genot!!!

 22. heerlijk pittig biertje (top)

 23. Voor mijn verjaardag 18/12 een IPA gekregen. Vandaag zo rknd zes uur flesje open gemaakt en zit thans heerlijk te genieten van dit lekkere biertje in mij woonplaats Breda. Klopt volgens de omschrijving van het bier qua karakter en smaak. Nogmaals perfect!

 24. Spannend bier in een spannend flesje!

 25. Jan Nieuwenbroek on

  Ik als trappistbier liefhebber kan dit niet trappistbier uitstekend waarderen.
  Een lekker fris fruitig bier met een prima afdronk.
  Een echte aanrader voor de bierliefhebber.

 26. Hij is inderdaad super lekker!

 27. Heerlijk, alleen

 28. Gisteravond voor het eerst geprobeerd, en ik ben meteen weg van dit bier. Heerlijk van smaak, drinkt lekker weg en zeker als die koud is een heerlijk bier!!!

 29. rogier pronk on

  super biertje,,,, lekker licht strong en de smaak blijft hangen naar meer hoe leg je het uit een strong net als wijn gevoel een donker gevoel,,,van,,,,mmm brobeer het gewoon nummer 1 en ik stel jullie niet teluur

 30. Ik drink deze al jaren lang. Bestel altijd per doos 🙂

  de etiket van het flesje is verandert. De achterkant is niet meer zoals vroeger. Ik bal ervan 😛

  komt die terug?

 31. Verdeler in België? voor horeca
  meer info svp

  Belgium, owners of probably the best beers in the world

 32. rené becker on

  De beste IPA die er is !

 33. Harm van der Linden vS on

  Zalig!
  Heerlijke Ipa , de smaakt hangt Lang na, dus genieten maar, (had ik er maar twee van gekocht)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *