‘t IJ van de Duvel

’t IJ van de Duvel

Wat gebeurt er als je voor de tweede keer Belgisch Vakmanschap kruist met Amsterdams Karakter? Een heerlijk bier. Met trots kondigen we het tweede gezamenlijke brouwsel van Duvel en Brouwerij ’t IJ aan: ‘t IJ van de Duvel.

Zowel Duvel-Moortgat als Brouwerij ’t IJ hebben beide een grote liefde voor brouwen en houden ervan om nieuwe smaken te creëren. In 2017 was de eerste samenwerking van beide brouwerijen, ’t Ei van de Duivel, zo’n groot succes dat het bier binnen zeer korte tijd was uitverkocht.

Nu, 3 jaar later, werd het hoog tijd voor een nieuwe cobrew: ’t IJ van de Duvel.
Onze brouwers gingen een paar keer op en neer naar België en andersom. Er werd flink gepraat, een beetje gediscussieerd en later natuurlijk uitgebreid geproefd.

Met de lente buiten en de zomer in aantocht is er dit keer voor gekozen om een zacht en toegankelijk bier te brouwen: een blond bier met een mooie troebelheid.

't IJ van de Duvel

Het bier 
‘t IJ van de Duvel is een Hazy IPA, een zachte IPA, heel fruitig van smaak door de gebruikte hopsoorten. Met het sinistere alcoholpercentage van 6,66 procent is ‘t IJ van de Duvel gevaarlijk goed doordrinkbaar.

Smaakelementen

 • Stijl: Hazy IPA
 • Alcohol %: 6,66%
 • Kleur: Een blond bier met een mooie troebelheid
 • Aroma: Bloemig, fris, hoppig, fruitig
 • Smaak: Een zachte IPA, heel fruitig van smaak door de hoparoma’s (Azacca,Mosaic, Citra)
 • Body: Zacht

Perfect voor de zomer, fijn om mee te proosten, nu in je tuin en straks weer op het terras. Zo zouden wij het bier omschrijven, maar oordeel vooral zelf. 

Verkrijgbaarheid 
Dit speciaalbier is, vanaf het moment dat de horeca weer opengaat, verkrijgbaar van de tap in diverse horecazaken. Vanaf week 20 is ‘t IJ van de Duvel ook verkrijgbaar diverse winkels. Kijk bij Coop, Deen, Vomar, Dirk III, Jan Linders, Mitra en je lokale slijterij om ‘m in huis te halen.

't IJ van de Duvelpeter
9

9 reacties op "‘t IJ van de Duvel"

 1. Dineke van den Hoek on

  Coop heeft het niet en de Mitra ook niet ,waar Is het dan wel te koop

  • Tim Hendriks on

   Ha Dineke,

   In ieder geval koopt de Mitra komende week weer nieuwe voorraad in, het bier is vanaf dinsdag ook weer verkrijgbaar via Mitra.nl.

   Succes! Tim

 2. Geslaagd, Belgische genieter

 3. Kunnen we hem ergens in België kopen? We zouden hem zooooo graag proeven ♥️

  • Tim Hendriks on

   Ha Wieteke,

   Als ik me niet vergis heeft Colruyt het bier in België staan. Maar Duvel is beter op de hoogte van de verdeling in België, je zou het bij hen na kunnen vragen.

   Succes! Tim

 4. LK de Wit on

  Goedemorgen,

  Kunt u mij vertellen in welke supermarkten dit bier straks verkrijgbaar is?

  Dank en groet,
  Lennard de Wit

 5. Waar kunnen wij ‘t ij van de duvel
  Verkrijgen ? Of online kopen ?

  Wij willen er heel graag maar kunnen ze nergens vinden

  • Daisy Altelaar on

   Hi Manon, je kan ‘t IJ van de Duvel vinden bij o.a. bij Coop, Deen, Vomar, Dirk III, Jan Linders, Mitra en lokale slijterijen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *