Paasij

Onze vroege lentebok. Een licht amberkleurig bier dat zacht en licht kruidig van smaak is. De aroma’s vormen een mooie balans tussen fruit, koriander, gist en hop. Een prettige combinatie waarbij het bittertje extra mooi naar voren komt door de licht geroosterde mout. De afdronk is licht tintelend, met een langdurige frisse nasmaak. Een IJ om elk voorjaar weer gretig naar op zoek te gaan.

Alcoholpercentage: 7%
Drinktemperatuur: 8-10 graden

brouwerijtij_paasij_001

Paasijpeter
722

7 reacties op "Paasij"

 1. Nu een Paasij aan het drinken.
  Wat een prettig bier, een voor lentebier typerend zoetje maar daarbij ruim voldoende aangename bitters. Klasse!
  Veel beter dan de meeste lentebieren of lentebokken die ieder jaar op de markt komen. Vrijwel altijd te zoet en te vlak. Soms zelfs kunstmatig gezoet, brr.
  Interessant om eerdaags Paasij en Emelisse lentebock naast elkaar te openen! Naar mijn idee de beste lentebieren.

 2. Dit jaar weer genoten van een heerlijk Paasij bij cafe Goesting in Bussum. Hoop dat ze ook volgend jaar weer op tijd bestellen want ik heb begrepen dat dit biertje snel uitverkocht is!

 3. ook in september nog een zeer smakelijk bier, net de laatste 16 flesjes van de slijter opgekocht

 4. Voor de paasdagen hebben 8 buurmannen een Paasij gekregen. Allemaal vonden ze het een lekker biertje. En heel leuk tijdens de paasdagen!

 5. Elk jaar gaan we met een groep vrienden ‘paasijeren’ zoeken in het park. Ik zie er alweer naar uit om komende maandag de biertjes te verstopppen, maar ook vooral om ze daarna gezamenlijk op te drinken. Heerlijk voorjaarsbiertje!

 6. Kees van den hout on

  Voor mij de eerste keer dat ik dit biertje proef, gekregen met vaderdag mijn complimenten,wat een heerlijk ambachtelijk biertje ben als bossenaar wel wat gewend als het op bier drinken aankomt maar echt zo lekker en vol van smaak heb ik ze nog nooit geproefd,ga ook zeker al jullie biertjes proeven,en als ik in amsterdam ben kom ik gezellig aanschuiven in jullie proeflokaal.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *