I.P.A.

Onze I.P.A. is een donkerblond bier met een uitgesproken hopsmaak. De afkorting staat voor India Pale Ale. Dat is een oorspronkelijk Engelse bierstijl die ontstond toen de Engelse ales een hoger alcoholpercentage en steviger hoprecept kregen. Zo overleefden ze de scheepsreis naar de koloniën beter.

In onze I.P.A. hebben we niet alleen tijdens het brouwen, maar ook tijdens het rijpen hop aan het bier toegevoegd. Dat zorgt voor heerlijke aroma’s van grapefruit en bloemen. Een bier met een fruitige, bittere afdronk die lekker lang blijft hangen.

Alcoholpercentage: 7%
Drinktemperatuur: 8-10 graden

I.P.A.peter
1719

17 reacties op "I.P.A."

 1. Vandaag voor het eerst geprobeerd. Erg lekker, vrij complex van smaak en toch fris. Goede hopsmaak, zonder dat het mout wordt overheerst. Ben het alleen niet eens met jullie temperatuuraanbeveling. Ik zou zeggen rond de 4, 5. Kan dit smaakvolle bier best hebben.

 2. Dit vind ik toch nog steeds een van de betere IPA’s. In ieder geval mijn dikke favo van t IJ!

 3. Er staat er nu eentje voor me.
  Smaakt prima en ik ga er zeker nog een paar bij halen.

 4. IJ’s icon of IPA

 5. Wat is dat een perfect biertje!! Ik heb op het dorp een vrij kleine slijterij die dit bier helaas niet verkoopt. Gelukkig brengt supermarkt Deen redding.

 6. Zo dan. Dit is zeker niet verkeerd! Even wennen maar dan komt-ie ook heerlijk aan. Chapeau!

 7. Bassist of Greenhill travellers on

  One of the best IPA’s from one the best breweries in Amsterdam. Hoppy with a great grapefruit taste. These guys reinvented bourgondism!

 8. Veel vergeleken. Nog steeds de beste!
  Als je IPA van t IJ hebt geproefd blijf je op zoek naar de combinatie van bitterheid en fruit die je daar geproefd hebt. Ennnnn, die is er niet!

 9. Bert Leijdekkers on

  Net voor het eerst geprobeerd en: Oei, wat een mooi bier! Lekker stevig en een fijne afdronk. Staat vanaf nu in mijn top 5!

  Weet iemand wie dat mooie etiket heeft getekend? Ik dacht eerst aan Peter Pontiac (God hebbe zijn ziel) maar twijfel nu toch wel een beetje…..

 10. Felipe infante on

  Nice beer, from chile.

 11. Zojuist voor het eerst genuttigd zeer smaakvol erg lekker

 12. Nog lekkerder bij meneer Niefss op het terras

 13. Eric Minkman on

  Ik was eigenlijk op Nederlandse bieren afgehaakt. Kreeg een pakketje met bier van het Ij en ben blij verrast door met name de IPA! Geweldige smaak en heerlijke afdronk.

 14. Bart Kraan on

  Mijn complimenten voor jullie IPA, een uitstekend biertje. Lekkere hopsmaak.

 15. Matthijs Verschoor on

  Wat een heerlijke IPA mijn complimenten!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *