• Vrijwit wint de Untappd Community Awards

    Vrijwit was in 2023 het best beoordeelde alcoholarme tarwebier volgens de Untappd Community. Leuk, vooral omdat de drinker heeft gekozen. Via de mobiele app van Untappd kunnen gebruikers de bieren die ze drinken inchecken en beoordelen en dit delen met hun vrienden. Voor de awards werden de bieren gerangschikt op stijl op basis van hun gemiddelde waardering gegeven door gebruikers in het kalenderjaar 2023. Vrijwit kreeg een totaalscore van 3077. 

    Lees meer...0
  • Behoorlijk Stout bier

    In deze krachtige stout mixten we verschillende soorten mout, van licht tot donker gebrand. We gebruikten gerst, haver en rogge om een complexe smaak te creëren. Dit mengden we mooi samen met de smaken die je kent van een typische Schwarzwälder Kirschtorte: denk aan lekkere chocolade, sappige kersen en een romige touch. We voegden ook lactose toe om het bier een rijke body te geven.

    Lees meer...0
  • IJndejaars vierden we in stijl

    Hét feest om de IJ-tappers in Amsterdam die tijdens de feestdagen in december keihard aan het werk zijn in cafés, bars en restaurants te bedanken, vond plaats op 6 november in ‘t Blauwe Theehuis. Voor de gelegenheid sloegen Sinterklaas en de Kerstman met al hun hulpjes de handen ineen.

    Lees meer...0
  • Een winters feestbier: IJndejaars

    Terwijl de winter zijn intrede doet, verschijnt een oude vriend: IJndejaars, die we elke november brouwen. Sommige mensen noemen het een winterbier, maar wij vinden het gewoon een feestbier. Met zijn oranje uitstraling die doet denken aan fonkelende feestlichten, en aroma’s die dansen tussen karamel, kruidig fruit, zachte sinaasappelschilletjes en geroosterde mout. 

    Lees meer...6
  • FC Centrum kwam op visite

    Bij FC Centrum vind je bijzondere verhalen over het centrum. Ze zetten de spotlight op al het goede dat onze binnenstad te bieden heeft; bijzondere ondernemers, leuke kroegen, inspirerende buurtinitiatieven en verborgen plekjes om tot rust te komen.

    Lees meer...0
  • ‘t Gouden IJ

    Dit bier is, zoals de naam al doet vermoeden, een goudblond bier. Bovengistend met een alcoholpercentage van 7,5% en een stevige schuimkraag. Het frisse fruitige van citrus en kruidige aroma’s doen verlangen naar meer.

    Lees meer...8
  • Citrus Ale

    Number 83 | Citrus Ale

    Citrus Ale is nummer 83 in onze reeks speciale nummers, een lijn van bieren waarin onze brouwers de ruimte krijgen om met uitgesproken recepten hun persoonlijke stempel op dat typische profiel van ‘t IJ te drukken. Nu dus nummer 83 gebrouwen door brouwer Fred de Bruijne.

    Lees meer...5
  • Berrie

    Dit is Berrie, ons derde alcoholarme bier. En een tikkie recalcitrant. Te classificeren als Raspberry Sour. Een fruitig bier door het toevoegen van framboos, maar tegelijkertijd ook licht zuur en daardoor lekker fris. Je moet misschien aan elkaar wennen, maar als je ‘m eenmaal kent sluit je ‘m in je hart.

    Lees meer...0
  • Op díe fiets 2023

    In de stad doen we alles op de fiets. We brengen de kinderen ermee naar school, we beladen ‘m met boodschappentassen en een doosje bier en racen er dagelijks mee naar kantoor of werkplaats. Lekker dus hoe die fiets ons leven zoveel fijner maakt. Hoog tijd om ‘m daarvoor dus eens hartelijk te danken. 

    Lees meer...22
  • Grape Ale

    Het tweede Speciale Nummer van 2023 is er! Nummer 82, de Grape Ale. Grape Ale’s zou je kunnen zien als een hybride tussen bier en wijn, maar wel meer bier dan wijn. Met een bijzondere hopsoort, Nelson Sauvin, uit Nieuw Zeeland. Misschien wel het beste nieuws uit Nieuw Zeeland sinds Abel Tasman er per abuis tegenaan voer in 1642.

    Lees meer...0
  • Number 81 | Oaked IPA

    Nummer vijf in onze reeks speciale nummers. De reeks die we lieten beginnen bij 77, omdat dat (na wat onderzoek) het 77ste bier bleek te zijn wat we brouwden. Nu dus nummer 81, de eerste van 2023. Brouwer Allard presenteert de Oaked IPA.

    Lees meer...2
  • spiced triple

    Nummer 80: Spiced Triple

    We zijn inmiddels aangekomen bij bier nummer 80. Dat leek ons een mooi moment om eens terug te verwijzen naar dat allereerste bier uit de jaren tachtig. Het moest dus, net als Zatte Tripel, een mooie tripel worden. Daar vroegen we onze brouwer Fred de Bruijne voor.

    Lees meer...9
  • Het Amsterdamse Feest in Oktober

    Dat het tijd werd om eens een goed, nieuw feest te lanceren waarin Amsterdamse heerlijkheden worden gevierd, daar waren ‘t IJ, Kesbeke en Brandt&Levie het snel over eens. Waar beter dan een plek waar lange stamtafels al de maatstaf zijn, zodat het écht voelt dat oktober begonnen is?

    Lees meer...2
  • Nummer 79 | Passionfruit sour

    Voor bier nummer 79 was de beurt aan Tjalling Landman, ons hoofd productie. Hij dook laatst al voor ons in de wondere wereld van het kriekenbier. Dat vrolijke Vlaamse avontuur leverde ons uiteindelijk de Cherry Sour op. Een zowel friszuur als fruitig bier dat, zeker met de zomer voor de deur, naar meer smaakte. Zoals de naam al suggereert draait het in de Passionfruit Sour dus ook weer om de  beproefde combi van fruit en een verfrissende zuurgraad. Tjalling besloot wel iets anders te werk te gaan om dat effect te realiseren.

    Lees meer...0
  • Een uitstapje naar de Zuiderburen: de Cherry Sour

    Bij Brouwerij ‘t IJ hebben we al vanaf het prille begin een grote voorliefde voor de bieren van onze Belgische collega’s. Kaspar Peterson, de oprichter van onze brouwerij, raakte eraan verslingerd toen hij nog als bassist door België tourde en toen hij eenmaal zelf brouwer was keerde hij er geregeld terug. Hij snuffelde in brouwerijen en praatte met de mensen die er werkten.

    Lees meer...0
  • Eggshibition 2023

    We kochten 32 struisvogeleieren en vroegen kunstenaars om deze te beschilderen. Het resultaat: een prachtige, bonte verzameling aan kunstwerken die hopelijk nooit kapot gaan vallen. In de aanloop naar Pasen zijn ze te bewonderen bij Hubert in Nijmegen en Sissi’s Expo in Amsterdam.

    Lees meer...0
Homepeter