Himbeer

Samen met Oedipus maakten we een erg spannend, eenmalig brouwsel. De Himbeer is geïnspireerd op Berliner Weisse, een zuur bier waar vaak fruit aan toegevoegd wordt. We hebben bewust maar gecontroleerd melkzuurbacteriën aan het brouwsel toegevoegd. Die hebben dit bier bijzonder smaakvol “geïnfecteerd” en daarmee de gewenste frisse, zure smaak afgegeven.

We hebben bij hoge uitzondering helemaal geen hop gebruikt tijdens de productie van de Himbeer. In plaats van hoppige bitterheid kozen we voor een vleug fruitige zoetheid om de licht zure smaak te complementeren. Zoals gebruikelijk bij een typische Berliner Weisse kwam die zoetigheid in de vorm van een heleboel (zo’n honderd kilo) frambozen en een paar zwarte bessen. Die geven de Himbeer naast z’n fraaie fruitigheid ook z’n uitgesproken roze kleur.

Behalve dat dit onze boeken in kan als een bijzonder geslaagd experiment is het ook nog eens een ideaal terrasbier om de zomer mee in te luiden.   

Alcoholpercentage: 4,4%
Drinktemperatuur: 7 graden

Samen met Oedipus maakten we een erg spannend, eenmalig brouwsel.
Himbeerpeter
01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *